Briose din oua batute cu sunca si ceapa

Un aperitiv delicios, ieftin, rapid și atât de necomplicat! Fie că le faci ca să îți mai potolești foamea între mese sau le iei ca pachețel la muncă sau la școală, aceste brioșe reprezintă alegerea perfectă!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 250 g sunca de Praga
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiaţi şunca în cubuleţe. Puneţi o tigaie la încins şi căliţi şunca în unt câteva minute, amestecând frecvent; scoateţi bucăţelele de şuncă folosind spumiera

Intr-un bol, bateţi ouăle, puneţi pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt, bucăţelele de şuncă (păstraţi câteva pentru ornat), sare şi piper.

Ungeţi formele de brioşe cu unt din tigaia în care s-a prăjit şunca şi puneţi amestecul de ou în forme. Lăsaţi-le la cuptor, la foc mediu, până se încheagă ouăle.

Când sunt gata, scoateţi-le din forme, ornaţi cu bucăţele de şuncă şi puneţi-le pe un platou.

loading...