Mazăre bătută

O reteta gustoasa si usoara pentru o zi de post si nu numai. Mazarea batuta ca si fasolea batuta poate fi servita, atat la masa vegetarienilor, cat si la masa consumatorilor de carne.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapă medie
  • 700 g boabe de mazăre
  • sare,
  • piper
  • 200 ml ulei

Preparare:

Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la foc mic. După ce a fiert, lăsaţi-o să se răcorească puţin, puneţi-o în blender şi procesaţi până devine ca o pastă.

Turnaţi apoi ulei, puţin câte puţin, şi adăugaţi ceapa tocată foarte fin. Pentru a-şi păstra culoarea stropiţi mazărea cu apă rece cu sare. Pasta de mazăre o puteţi serviţi ca aperitiv, rece, în cupe sau în pahare mici transparente, în care puneţi câte un băţ mic de frigaruie în care înfigeţi o roşie cherry, ca decor.

Mazărea verde proaspătă este supranumită şi „bobiţele de sănătate“, deoarece furnizează 8 vita­mine, 6 minerale, fibre şi proteine. Este un ali­ment reconfortant, recomandat în perioadele de stres şi oboseală.

Când cumpăraţi mazăre, uitaţi-vă să aibă boabele tari, de o culoare verde nu foarte intens. Evitaţi mazărea cu o culoare prea puternică sau prea deschisă, cu pete gălbui. Dacă luaţi mazăre în teacă, alegeţi păstăi ferme.

Mazărea proaspătă trebuie păstrată la frigider, întrucât căldura grăbeşte procesul de transformare a zahărului m amidon. Boabele rezistă câteva zile la frigidei, dacă sunt nespălate, păstrate în pungi perfoiate sau în cutii fără capac.

loading...