Omletă cu cremă de brânză şi zmeură

Deşi arată ca un desert, omleta cu cremă de brânză şi zmeură este o gustare răcoritoare, consistentă, care poate garanta un mic dejun hrănitor şi savuros.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 4 linguri smantana lichida pentru gatit
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 1 lingrua zahar
  • 250 g zmeura
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Bateţi ouăle ca pentru omletă, adăugaţi smântână şi un pic de sare, puneţi amestecul într-o tigaie încinsă şi gătiţi omleta pe ambele părţi, dar fără să o uscaţi prea tare.

Puneţi în blender zmeura (având grijă să păstraţi câteva fructe pentru decor) cu zahărul şi brânza de vaci, şi amestecaţi până obţineţi o pastă cremoasă.

Răsturnaţi omleta pe farfurie, puneţi umplutura de zmeură cu brânză pe omletă şi pliaţi-o pe jumătate.

Pudraţi cu zahăr vanilat şi adăugaţi câteva boabe întregi de zmeură şi o frunză de mentă, pentru decor.

Dacă aveţi gem sau dulceaţă de zmeură, picuraţi puţin peste omletă, pentru un plus de culoare şi de gust.

loading...