Paste cu feta şi mentă

Iata o optiune gastronomica excelenta pentru un picnic indestulator. Pastele si branza feta folosite ca ingrediente sunt satioase, iar mazarea iti ofera vitamine cat cuprinde, pentru a te mentine in forma.

Timpi de preparare:

  • Timp de preparare 10 minute
  • Tipm de gătit 15 minute
  • Nr porţii 4

Ingrediente:

  • 375 g fusilli sau alte paste spiralate
  • 200 g mazăre congelată
  • 1 lămâie mică
  • 2 linguri de frunze de mentă proaspătă, tocate
  • 200 g brânză feta

Preparare:

Umpleţi un ceainic electric cu apă, daţi-o în clocot şi turnaţi-o apoi într-o oală mare. Acoperiţi oala şi, pe foc iute, clocotiţi din nou apa. Dizolvând în ea nişte sare, cufundaţi pastele. Lăsaţi vasul acoperit până ce lichidul ajunge iar la punctul de fierbere, apoi daţi deoparte capacul şi gătiţi pastele 8 minute. înglobaţi mazărea, acoperiţi oala şi daţi în clocot. Gătiţi totul, fără capac, alte 2 minute sau până când pastele sunt „al dente”, iar mazărea este fiartă.

între timp, radeţi coaja lămâii şi stoarceţi-i sucul.

Scurgeţi pastele şi mazărea, apoi aduceţi-le din nou în oală, adăugând şi menta. Stropiţi-le cu 1 lingură de ulei de măsline extravirgin; asezonaţi-le cu piper negru, proaspăt măcinat. Presăraţi deasupra feta şi amestecaţi. Repartizaţi pastele în boluri şi serviţi-le.

Sugestie pentru servit

Răsfiraţi deasupra puţin bacon – sau prosciutto – prăjit.

Sfat pentru cumpărături

Dacă luaţi teta marinată în ulei de măsline, puteţi folosi în această reţetă, pe lângă brânză, şi 1 lingură din marinată.

FIECARE PORŢIE CONŢINE 2 008 kJ, 480 kcal, 22 g proteine, 13 g grăsimi (8 g grăsimi saturate), 67 g carbo-hidraţi (1 g zahăr), 4 g fibre, 541 mg sodiu

loading...