Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză

Dovleceii sunt plini de vitamine, fibre, o importanta sursa de antioxidanti, usor de digerat, iar in combinatie cu branza devin un deliciu, chiar si pentru cei mai mofturosi. Greu de refuzat, aceste rulouri de dovlecei se prepara foarte rapid si pot fi umplute cu orice tip de branza.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 100 g smântână
  • 3 dovlecei
  • 1 legătură mărar
  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • sare,
  • piper
  • 100 g brânză de capră

Preparare

Curăţaţi dovlecelul şi tăiaţi-1 felii subţiri în lung. Săraţi şi piperaţi feliile de dovlecel şi lăsaţi-le timp de 15-20 min, pentru a-şi lăsa zeama. Apoi scurgeţi feliile de dovlecel, tamponaţi-le cu hârtie şi puneţi-le pe grătar.

Dacă nu doriţi sau nu puteţi coace dovleceii pe grătar îi puteţi opări timp de 3 min, în apă clocotită cu sare, îi scurgeţi şi îi ştergeţi de apă. Separat, puneţi în blender cele două tipuri de brânză şi smântână, şi lăsaţi-le să se amestece până ce compoziţia devine cremoasă.

Tocaţi mărarul cât mai mărunt şi adăugaţi-1 în amestecul de brânză. Gustaţi pasta de brânză, asezonaţi-o cu sare şi piper.

Umpleţi feliile de dovlecel cu compoziţie de brânză şi rulaţi-le. Dacă este cazul, puteţi utiliza scobitori pentru prindere.

Dacă doriţi, după umplere puteţi rade caşcaval peste rulouri, după care le lăsaţi în cuptor câteva minute, până ce se topeşte caşcavalul.

Pentru decor, puteţi înfige în fiecare rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu – va fi pata de culoare a aranjamentului – sau puteţi aşeza rulourile pe un platou alături de câteva frunze de salată creaţă şi roşii cherry.

loading...