Salata creola cu ton si oua

Această salată se prepară din ingrediente simple, dar perfect combinate, din care obțineți un aperitiv ușor, sănătos și foarte delicios.

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 4 ouă
  • 500 g cartofi noi
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 vârf de cuţit boia iute
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lămâie
  • 1 lingură oţet
  • 3 linguri ulei
  • 1 cutie ton (ori sardele)
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • zahăr
  • sare
  • piper

Preparare:

Fierbeţi ouăle tari, apoi puneţi-le imediat în apă rece. Fierbeţi cartofii cu coajă, în apă cu sare.

După ce au fiert, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii, cât sunt calzi, cu grijă, să nu se fărâmiţeze. Frecaţi usturoiul bine zdrobit cu uleiul, oţetul, muştarul, sucul lămâii, sare, boia iute, piper şi zahăr după gust.

Tăiaţi ardeii în bucăţi, iar ouăle în rondele. Pentru „montarea“ salatei puneţi pe marginea unui platou feliile de ou, apoi ardeii, iar în centru peştele, acoperit de cartofi, peste care turnaţi sosul.

loading...