Supă-cremă de conopidă

Ai poftă de ceva cu totul special, de care n-ai mai mâncat până acum? Îți propunem o super supa cremă de conopidă! Vezi cât de ușor se prepară:

Timpi de preparare:

  • Timp preparare 10 minute
  • Timp gàtit 15 minute
  • Nr porţii 4-6

Ingrediente:

  • 1 litru supă-bază de legume
  • 1 conopidă, de circa 1,5 kg
  • 1 ceapă
  • 125 ml smântână
  • nucşoară, proaspăt rasă

Preparare:

Turnaţi supa-bază într-o oală; acoperiţi vasul şi daţi lichidul în clocot.

între timp, tocaţi conopida şi ceapa. încingeţi 11/2 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă mare, la foc moderat; căliţi ceapa 2-3 minute, amestecând, până ce se înmoaie, dar nu se rumeneşte.

Adăugaţi conopida şi zeama de supă. Acoperiţi şi daţi în clocot la foc iute, apoi fierbeţi 10-12 minute, până când conopida s-a frăgezit.

Folosiţi un blender manual pentru a transforma supa într-un piure. Adăugaţi smântână; încingeţi bine totul. Asezonaţi cu sare şi piper negru, proaspăt măcinat, apoi transferaţi supa-cremă în boluri. Presăraţi deasupra puţină nucşoară rasă şi serviţi preparatul.

Sfatul bucătarului:

Utilizarea unui blender pentru a pasa ingredientele fierte economiseşte timp – sau puteti folosi un procesor alimentar. Anterior acestei operaţiuni, lăsaţi supa să se răcească puţin, pentru a nu sări stropi fierbinţi, urmând să o reîncălziţi înainte de servire.

FIECARE PORŢIE CONŢINE 644 kJ, 154 kcal. 8 q proteine, 8 q qrăslmi (5 q grăsimi saturate), 12 q carbohidrati (11 q zahăr), 6 q (ibre, 1 149 mg sodiu

Sugestie pentru servit:

Această supă este delicioasă cu pâine de ţară sau cu una care are coajă crocantă.

 

Publicitate
loading...
DISTRIBUIȚI