Supă ușoară, ce se poate prepara și pe bază de mazăre congelată înnobilată cu pesto.

Timpi de preparare:

  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătit: 15 minute
  • Nr porţii 4

Ingrediente:

  • 750 g mazăre congelată
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingură de suc de lămâie verde
  • 2 1/2 linguri de sos pesto

Preparare:

Umpleţi un ceainic electric cu apă şi daţi-o în clocot. Turnaţi 1 litru din apa fiartă într-o oală mare şi adăugaţi mazărea. Curăţaţi ceapa verde; puneţi-o în oală. Acoperiţi vasul şi daţi lichidul în clocot, apoi reduceţi flacăra şi fierbeţi totul molcom 5 minute.

îndepărtaţi firele de ceapă. Lăsaţi deoparte cam 150 g din mazăre.

Adăugaţi sucul de lămâie verde şi 1 lingură de pesto la restul mixturii. Faceţi-o piure folosind un blender. înglobaţi şi boabele de mazăre puse deoparte, asezonaţi cu sare şi piper negru, proaspăt măcinat, apoi reîncălziţi supa.

Turnaţi supa în boluri individuale, garnisiţi-o cu restul de sos pesto şi serviţi-o.

Sugestii pentru servit

Presăraţi deasupra parmezan ras sau brânză pecorino rasă. Ornaţi supa cu frunze proaspete de busuioc.

Variantă

Dacă nu aveţi timp să preparaţi sosul, cumpăraţi un borcănel cu pesto din supermarket

Soluţie rapidă

Când clocotiţi o cantitate mare de lichid, acoperiţi vasul: punctul de fierbere va fi atins mai repede.

FIECARE PORŢIE CONŢINE 725 kJ, 173 kcal. 12 g proteine, 9 g grăsimi (I g grăsimi saturate). 12 g carbohidraţi (4 g zahăr). < 1 g fibre. 35 mg sodiu

loading...