Supa rapida cu fructe de mare

Acest preparat este varianta rapidă a bouillabaise – o supă clasică franţuzească ce include fructe de mare, a cărei preparare durează câteva ore.

  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătit: 15 minute
  • Nr portii: 4

Ingrediente:

  • 6 cepe verzi
  • 3 căţei de usturoi
  • 180 ml vin alb
  • 2 cutii de roşii cherry în sos tomat, de 400 g fiecare
  • 500 q amestec de fructe de mare marinara (preferabil unul care conţine ierburi proaspete)

Mod preparare:

Umpleţi cu apă, pe jumătate, un ceainic electric. Daţi apa în clocot.

între timp, curăţaţi şi feliaţi ceapa verde şi zdrobit; usturoiul, încingeţi 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiţă mare. ia foc mediu spre iute; căliţi ceapa şi usturoiul, amestecând, timp de 2 minute.

Mărind flacăra, turnaţi deasupra vinul şi fierbeţi molcom 2 minute sau până ce lichidul scade la jumătate. Adăugaţi 250 mi apă clocotită, împreună cu roşiile cherry, strivind câteva dintre ele cu dosul unei linguri de lemn. Daţi totul în clocot, apoi micşoraţi flacăra la mediu şi fierbeţi molcom ingredientele încă 4 minute.

Adăugaţi amestecul marinara; fierbeţi lent 2 minute sau până ce fructele de mare sunt făcute. Asezonaţi bine cu sare şi piper negru, proaspăt măcinat, apoi serviţi supa.

Variante

Adăugaţi puţin mărar sau pătrunjel proaspăt, tocate.

Dacă preferaţi o supă mai picantă, puneţi şi nişte ardei iute roşu, tocat mărunt.

Sfatul bucătarului

Cumpăraţi cel mai aspectuos amestec marinara pe care îl găsiţi. Uneori sunt disponibile şi mixuri proaspăt preparate, constând din peşte tocat, calmari, creveti şi midii, aromatizate cu ierburi proaspete, cum ar fi mărar şi pătrunjel.

în retetă se folosesc roşii cherry conservate, dar dacă nu găsiţi, le puteti înlocui cu roşii obişnuite, tocate, din cutie.

FIECARE PORŢIE CONŢINE

995 kJ. 238 kcal. 33 g proteine, 4 g grăsimi (1 g grăsimi saturate). 9 g carbohidraţi (7 g zahăr). 3 g fibre, 551 mg sodiu

Publicitate
loading...
DISTRIBUIȚI