Termeni şi condiţii GDPR

TERMENI SI CONDITII SI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE PRIVIND PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Atunci când vizitezi site-ul tufy.ro, când ne contactezi pentru o cerere de ofertă sau când apelezi la serviciile noastre, ne încredințezi informațiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este să îți arate ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm și ce facem cu ele. Fiind pe deplin conștienți de faptul că informațiile tale personale îți aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță. Nu oferim informații unor părți terțe fără a te informa.

Prin navigarea pe site-ul tufy.ro sau prin contactarea noastră și înscrierea la newsletter, declari că ai fost informat în mod adecvat asupra prelucrării datelor prin parcurgerea acestui document, denumit Politica de confidențialitate.

1. DEFINIȚII TERMENI GDPR

www.tufy.ro (sau site-ul) este un site de prezentare.

Potrivit Legii nr. 677/2001 și a Regulamentului (UE) 679/2016 (aplicabil în România din 25 mai 2018), tufy.ro este operator de date cu caracter personal.

GDPR reprezintă Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Date cu caracter personal înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoană vizată).

O persoană fizică identificabilă este o persoana care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

tufy.ro poate schimba această Politică de confidențialitate în orice moment. Toate actualizările și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișare pe site și/sau notificare pe e-mail.

2. INTREBARI, NELAMURIRI, RECLAMATII, SOLICITARI

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile dvs. personale sau daca doriti sa va exercitati drepturile ori aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati prin trimiterea unui e-mail la office@tufy.ro
Daca doriti sa nu folosim informatiile pe care ni le-ati furnizat, va rugam sa ne trimiteti un e-mail catre office@tufy.ro cu titlul „Nu utilizati datele mele”si numele dvs.
Pentru a va actualiza sau a corecta datele dvs. personale, va rugam sa contactati responsabilul pentru protectia datelor la office@tufy.ro

3. INFORMAȚII GENERALE COLECTATE

  1. Informații pe care ni le furnizezi voluntar
    Când utilizezi formularele de cerere de ofertă de pe site, când ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi în orice mod, ne dai în mod voluntar informațiile pe care le prelucrăm. Aceste informații includ numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon. Cănd te abonezi la newsletter ne dai în mod voluntar adresa de e-mail. Oferindu-ne aceste informații, noi le păstrăm în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim sau transferăm informații către terți.
  2. Informații pe care le colectăm automat
    Când navighezi pe site-ul nostru, este posibil să colectăm informații despre vizita ta pe site. Aceste informații pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu site-ul. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare. Poți vedea ce sunt cookie-urile citind în continuare această pagină.

4. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea și trimiterea formularelor sau prin contactarea noastră în orice mod, temeiul legal este luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) și pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

Atât potrivit legislației actuale, cât și potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimțământul tău nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.

În privința datelor pe care le colectăm automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea site-ului, îți dai în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.

Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 10 ani de la ultima vizită pe site sau ultima interacțiune cu noi, în următoarele scopuri:

  • pentru a face demersurile necesare in vederea incheierii unui contract;
  • pentru a-ti raspunde la intrebari si solicitari;
  • pentru activitati de marketing, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil;
  • pentru a oferi si imbunatatii serviciile pe care le oferim.

Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, poți urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare e-mail.

5. DEZVĂLUIREA ȘI TRANSMITEREA INFORMAȚIILOR CU CARACTER PERSONAL

Nu vom dezvălui informațiile tale către terțe părți, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora. Totuși, este posibil să dezvăluim informațiile tale către următoarele entități:

Furnizori de servicii. Putem dezvălui informațiile tale altor companii care ne furnizează servicii și acționează în calitate de persoane împuternicite, cum ar fi companiile care ne ajută pentru facturare sau care trimit e-mailuri în numele nostru. Aceste entități sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Aceste entități au o capacitate limitată de a utiliza informațiile tale în alte scopuri decât cel de a ne furniza servicii;

Instanțe de judecată, parchete sau alte autorități publice pentru a ne conforma legii sau drept răspuns la un procedură legală obligatorie (cum ar fi un mandat de percheziție sau o hotărâre judecătorească);

Altor părți cu consimțământul sau la instrucțiunile tale. În afara dezvăluirilor descrise în prezenta Politică de confidențialitate, este posibil să transmitem informațiile terților cărora consimți sau soliciți să efectuăm o asemenea dezvăluire.

În prezent, nu transferăm datele tale către state din afara Uniunii Europene. Dacă vom schimba politica, te vom informa în mod corespunzator, îți vom prezenta garanțiile aferente și îți vom solicita consimțământul.

6. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

Dreptul de retragere a consimțământului;
În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, îți poți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa office@tufy.ro cu subiectul retragere consimțământ.

1. Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;

2. Dreptul de a te adresa justiției;

3. Dreptul de acces;
Ai dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.

4. Dreptul la rectificare;
Ai dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci când ne furnizezi numele și adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de către browser.
În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării tale, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

5. Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat);
În situațiile în care datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obține ștergerea datelor care te privesc, fără întârzieri nejustificate.

6. Dreptul la restricționarea prelucrării;
Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

  • contești exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;
  • prelucrarea este ilegală, iar tu te opui ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  • nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar tu ni le soliciți pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • te-ai opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor tale.

7. Dreptul la portabilitatea datelor
Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:

prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; și prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o masură semnificativă.
Nu ai acest drept în cazul în care decizia:

  • este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între tine și un operator de date;
  • este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau are la baza consimțământul tău explicit.

8. COOKIE-URILE

Un cookie este un fișier text de mici dimensiuni pe care un site îl salvează pe calculatorul sau dispozitivul tău mobil atunci când vizitezi un site. Cookie-urile sunt larg utilizate pentru a face site-urile funcționale sau pentru ca acestea să funcționeze mai eficient, precum și pentru a furniza informații deținătorilor site-ului.

9. CATEGORII DE COOKIE-URI:

Cookie-uri interne
O vizita pe site-uri poate plasa cookie-uri in scopuri de:
a) Cookie-uri esentiale – acestea sunt necesare pentru functionarea site-urilor. Operatorul poate folosi module cookie esentiale pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasa a conturilor de utilizator sau pentru a oferi functii specifice site-urilor;
b) Cookie-uri de masurare a traficului – care permit site-ului tufy.ro sa recunoasca si sa numere numarul de vizitatori, respectiv sa observe cum se deplaseaza vizitatorii in site atunci cand il folosesc, toate acestea ajutandu-ne sa imbunatatim modul in care functioneaza site-urile;
c) Cookie-uri de functionalitate – sunt folosite pentru a va recunoaște cand va intoarceti la site-uri si ne permite sa personalizam continutul nostru pentru dvs., sa va salutam dupa nume și sa va amintim preferintele dvs. – de exemplu, alegerea limbii sau regiunii dvs.;
d) Cookie de targetare – folosite pentru inregistrarea vizitelor dvs. pe site-uri, paginile pe care le-ati vizitat și link-urile pe care ati dat click. www.tufy.ro foloseste aceste informatii pentru a face site-urile și mai relevante pentru interesele dvs. De asemenea, exista posibilitatea de a impartași aceste informatii unor terte parti, tot in scopul de a face site-urile mai relevante pentru dvs.

Cookie-uri terta parte (Third-party cookies)

Pe langa cookie-urile proprii, este posibil ca tufy.ro sa foloseasca si alte cookie-uri terta parte – third-party – pentru a raporta statisticile de utilizare a site-urilor și pentru a imbunatati eforturile de marketing.
a) Urmarirea cookie-urilor/Tracking cookies – urmaresc comportamentul pe site-uri si il conecteaza la alte valori care sa permita o mai buna intelegere a obiceiurilor de utilizare;
b) Cookie-uri de optimizare/Optimization cookie – permit urmarirea in timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficienta acestora;
c) Cookie-uri pentru parteneri – ofera partenerilor tufy.ro metrici de conversie pentru a-si putea optimiza eforturile de marketing platite.

10. SERVICII DE ANALIZĂ WEB

Site-ul tufy.ro utilizează Google Analytics și Facebook Pixel, servicii de analiză web furnizat de Google, Inc. (Google) respectiv Facebook, care contribuie la analizarea utilizării site-ului. În acest scop, Google Analytics și Facebook Pixel utilizează cookie-uri.

Informațiile generate de cookie-uri cu privire la modul în care este utilizat site-ul – informații standard de utilizare a internetului (inclusiv adresa IP) și informații privind comportamentul vizitatorului într-o formă anonimă – sunt transmise către Google sau Facebook și stocate de acestea, inclusiv pe servere din Statele Unite. Înainte de a fi transmisă către Google sau Facebook, adresa IP este anonimizată.

În conformitate cu certificarea sa legată de scutul de confidențialitate (Privacy Shield), Google și Facebook declară că respectă cadrul UE-SUA privind scutul de confidențialitate. Google și Facebook pot transfera informațiile colectate de Google Analytics respectiv Facebook Pixel către o terță parte atunci când legislația impune acest lucru sau atunci când respectiva terță parte prelucrează informațiile în numele Google sau Facebook. În conformitate cu condițiile de utilizare ale Google Analytics și Facebook Pixel, Google și Facebook nu vor asocia adresa IP a utilizatorilor cu niciun fel de alte date deținute de Google sau Facebook.

Poți controla și/sau șterge cookie-uri după cum dorești. Poți șterge toate cookie-urile care sunt deja pe calculator sau alte dispozitive și poți configura majoritatea browserelor să împiedice plasarea acestora. Dacă optezi pentru ștergerea cookie-urilor, trebuie să ai în vedere că eventualele preferințe se vor pierde. De asemenea, dacă blochezi cookie-urile complet, numeroase site-uri (inclusiv al nostru) nu vor funcționa în mod adecvat. Din aceste motive, nu îți recomandăm să blochezi complet cookie-urile atunci când utilizezi site-ul tufy.ro

Site-ul  tufy.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a tufy.ro sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor din tufy.ro catre alte website-uri (utilizarea lor este la latitudinea vizitatorilor).

11. INFORMATII PRELUATE CU TITLU INFORMATIV

Informatiile prezentate in site au titlu informativ si nu substituie sfatul medicului sau al altui specialist in terapii naturale. Echipa tufy.ro nu isi asuma nicio raspundere privind calitatea produselor si eficienta acestora in tratament, utilizarea informatiilor si a serviciilor din tufy.ro se face pe propria raspundere a utilizatorului. Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Articolele prezentate pe tufy.ro au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.

Utilizatorii vor folosi informatiile existente pe site pe propria raspundere, iar tufy.ro nu poate fi facut raspunzator de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de catre utilizator a informatiilor de pe site.

Site-ul tufy.ro nu garanteaza credibilitatea, acuratetea sau caracterul complet al informatiilor publicate si nu gireaza in nici un fel informatiile preluate de pe alte site-uri.

Deoarece informatiile preluate de pe alte site-uri pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte sau pot contine inexactitati sau erori, echipa tufy.ro nu are obligatia legala de a verifica aceste informatii, nu garanteaza veridicitatea, exactitatea, buna credinta ori caracterul complet ale acestor informatii. Site-ul tufy.ro nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor furnizate.

12. . SECURITATEA SITE-ULUI

www.tufy.ro nu poate garanta ca transmisiile de date pe Internet pot fi 100% sigure si, deci, nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor pe care le transmiteti. Cu toate acestea, tufy.ro foloseste masuri de securitate a site-ului in conformitate cu cele mai bune practici pentru a proteja site-ul web, e-mailurile si listele de corespondenta.

Aceste masuri includ masuri tehnice, procedurale, de monitorizare si de urmarire destinate sa protejeze datele de folosirea incorecta, accesul neautorizat sau dezvaluirea, pierderea, modificarea sau distrugerea datelor.

Suntem constienti ca pot aparea incidente de utilizare gresita sau incursiuni neautorizate de program, aceasta fiindca aproape fiecare website, serviciu sau utilizator se intercaleaza.

In aceste situatii, obiectivele noastre converg spre identificarea si izolarea de indata a incidentului in scopul de a asigura sau restabili functionalitatea corespunzatoare si minimalizarea neplacerile utilizatorilor nostri. Daca este necesar, tufy.ro va notifica autoritatile competente despre aceste incidente de utilizare incorecta sau incursiune neautorizata in acest website.

13. MODIFICARI ALE POLITICII PRIVIND CONFIDENTIALITATEA

www.tufy.ro isi rezerva dreptul de a actualiza in orice moment si fara o notificare prealabila acest document de informare, prin publicarea unei noi versiuni pe acest site. Actualizarile vor avea in vedere situatiile in care apar noi dispozitii legale, recomandari si interpretari ale autoritatilor de supraveghere nationale si internationale privind protectia datelor cu caracter personal. Orice modificare a politicii noastre de confidentialitate va fi afisata pe aceasta pagina, astfel incat sa fiti constienti de politicile noastre.

Dispozitiile continute in prezentul document inlocuiesc toate anunturile sau declaratiile anterioare privind practicile noastre de confidentialitate care guverneaza utilizarea acestui website.

14. MODIFICARI PRIVIND TERMENI SI CONDITII

www.tufy.ro isi rezerva dreptul de a modifica, fara a anunta in prealabil, atat structura site-ului, cat si termenii si conditiile.